Versterk je persoonlijke en professionele presentatie
en
Ontdek hoe jij een onbewust ‘JA’ krijgt van elk publiek

Donderdag 8 september a.s. – trainingsstudio van Being in the Room te Houten -

Ben jij een ondernemende professional die al vaker spreekt of wil gaan spreken voor publiek en je …

 • ..bent onzeker over je ‘presence’, voorkomen of aanwezigheid voor een groep?
 • ..verliest veel energie bij presenteren of spreken in het openbaar?
 • ..verliest soms jezelf of je herkent jezelf niet meer als er ogen op je gericht zijn?
 • ..bent niet tevreden met jezelf als je voor publiek staat?
 • ..ervaart veel spanning en je weet dan niet wat te doen?
 • ..zoekt naar jouw eigenheid of identiteit als spreker?

Dan is deze Masterclass iets voor jou.
Wil je direct inschrijven, klik dan op:

Bestel Nu

Je bent overigens echt geen uitzondering. Spreken is voor iedereen een ‘bijzondere taak’ waar een bepaalde spanning bij hoort. Meer dan 90% van iedereen die voor groepen functioneert heeft zichzelf echter iets ‘aangeleerd’ -bewust en nog vaker onbewust- dat tot deze onzekerheden en problemen leidt. Het kan je plezier en het bereiken van je doel met spreken enorm in de weg staan.
Als je net zo bent als ik, heb je waarschijnlijk al wel eens wat geprobeerd om meer ‘gemak’ of ‘volwassenheid’ te krijgen met spreken.  Veel mensen leren presentatievaardigheden of doen ontspanningsoefeningen. Ook gaan ze van alles positief ‘wegdenken’ ["doe niet zo mal, zo erg is het niet"] of proberen een goede spreker na te doen.  Dit biedt geen echte oplossing, omdat je dan voorbijgaat aan de basis. Onmisbaar voor elke spreker is namelijk … het ontwikkelen van een zijnskwaliteit voor groepen.

Als je niet ontdekt hoe jij kunt ZIJN voor publiek, dan beklijven vaardigheden ook moeilijk en blijven dezelfde vragen en onrust terugkomen.

Wat iedereen het liefst doet bij presenteren [en wat goed werkt voor je boodschap] is rustig voor een publiek gaan staan en met een comfortabel gevoel dat verhaal houden dat op dat moment past en boeit. Doorspekt van een goed contact met toehoorders en tegelijkertijd een goed contact met jezelf en je boodschap. Dat is een mooi wensenlijstje én dat is voor iedereen mogelijk.

Gebaseerd op het werk van één van mijn leermeesters, Lee Glickstein (Speaking Circles® International) reik ik je op deze ééndaagse de setting en de handvaten om met dit soort wensen te oefenen. De sleutel is wat hij noemt “Relational Presence”.
Vrij vertaald ‘Relationele Aanwezigheid’. Als je je deze ‘state’ eigen maakt, ligt er een weg voor je open om als jezelf met meer gemak en impact te kunnen spreken en communiceren. Zowel in groepen als ook in één op één situaties.

Wat levert mij dat als deelnemer op?
Mensen die deze masterclass bijwonen ontwikkelen zich ieder in hun eigen tempo in de volgende richtingen:

 • van spreekspanning naar gemak en open voor een groep staan
 • van verbergen en maniertjes hebben naar zelfverzekerd en ontspannen spreken
 • van afstand en over het publiek heen kijken naar mensen echt bereiken, verbinding en het publiek zien
 • van zelfkritiek en zelfveroordeling naar zelfacceptatie
 • van hard werken of leuk doen naar authentiek en als jezelf aanwezig zijn
 • van het vermijden van stiltes naar het krachtig gebruiken van stiltes voor nieuwe verhalen
 • van overmatig en gedetailleerd voorbereiden naar het laten ontstaan van woorden

…kortom afhankelijk van de hoeveelheid oefening — van presence, via ease naar zelfs flow in het spreken in het openbaar

Nu vraag je je misschien nog steeds af waarom je deze eigenschap zou moeten ontwikkelen? De enige en essentiële reden is dat relatie vóór de inhoud gaat. Je wordt eerder geloofd, je hebt meer invloed en verkoopt meer als mensen eerst op onbewust niveau ‘JA’ tegen jou zeggen. Iedereen heeft deze ‘klik’ of ‘verbinding’ eerst nodig om je inhoudelijke verhaal en rationele argumenten te kunnen horen. Met Relational Presence laat jij op de meest moeiteloze manier dit hoogwaardige contact ontstaan. Dit ‘JA’ of dit ‘vertrouwen’ krijg je makkelijker als je op een authentieke en congruente manier communiceert. Maar congruent zijn [gevoel, gedachten en gedrag kloppen dan met elkaar] is een van de moeilijkste dingen die er bestaan. Enne… heb je wel eens jezelf de instructie gegeven om “lekker gewoon jezelf te zijn” voor publiek om vervolgens te ontdekken dat die instructie niet op te volgen is? In deze masterclass leer ik je de paradox van ‘presence’; wat je kunt doen om te zijn voor publiek! Je gaat weg met één A4-tje als oefentemplate, zodat jij jezelf ook na de masterclass op een makkelijke manier blijvend kunt ‘professionaliseren’ in ‘presence’.

De Masterclass wordt geleid door mij; Lianne Ebbinkhuijsen.
Ruim 12 jaar heeft het me persoonlijk beziggehouden; de snelste, beste en makkelijkste manier om zelf vrij van spanning en op een authentieke manier te kunnen spreken voor publiek. Tijdens mijn loopbaan, grotendeels in Accountancy en Financieel Interim-management, maar ook als zelfstandig ondernemer, merkte ik hoeveel moeite het mensen eigenlijk kost om voor een groep op een ontspannen manier een boodschap over te brengen die impact heeft … En je betekenis en impact wordt pas echt groot als je je ideeën, diensten en producten kunt verkopen aan meerdere mensen tegelijk. Het is mijn ambitie om dat voor iedere ondernemende professional mogelijk te maken.
Ik ben trainer, speechmentor en spreker. Naast jarenlange ervaring in het zakenleven en ondernemerschap, heb ik ook podiumervaring als zangeres in muziektheater.  Ik ben officieel Speaking Circles® Facilitator, gecertificeerd presentatiecoach en leid ook presentatie-coaches op aan de School voor Presentatiecoaching. Verder laat ik me voortdurend ondersteunen door speechcoaches uit de VS. Deze kunde en ervaring neemt ik mee in alles wat ik je aanreik.

Inmiddels heb ik ‘relational presence’ verder verdiept en 7 ingangen gedefinieerd die jou als spreker voor publiek jouw eigen Personal Power Presence naar boven halen. In deze Masterclass maak je kennis met deze 7 pilaren die jou in staat stellen om ‘presence’ te hebben in situaties die jij wenst. Deze pilaren zijn ieder an sich een skill for life.

Je leert o.a

 • Wat je kunt doen om die onmisbare ‘sprekers-zijnskwaliteit’ te ontwikkelen
 • Wat je moet doen om authentiek, krachtige, overtuigend en aantrekkelijk te zijn voor publiek (en het antwoord zal je verrassen)
 • Wat de 7 ingangen zijn om tot Personal Power Presence te komen en hoe jij ze kunt inzetten
 • Wat er in je brein gebeurt als je dit werk gebruikt en hoe jij daarmee meer zelfvertrouwen krijgt en angsten kunt overwinnen
 • Wat de kwaliteiten zijn die jij moeiteloos een ander laat ervaren als je voor een groep staat
 • en nog veel meer…

Wat zeggen huidige klanten?

“Ik sprak onlangs en het was een zegen om zo goed en rustig te kunnen spreken zonder iets te hoeven ‘maken’ of ‘forceren’.
Ik kan me na deze ervaring niet voorstellen dat ik het ooit nog eng vind om voor een zaal met mensen te staan.
Dankjewel voor alles wat ik bij je heb geleerd!”
Else Kramer – eigenaar Else Kramer Fotografie – Beter in Beeld

Ik presenteer al jaren en heb al veel presentatietrainingen achter de rug, maar dit is toch echt anders. Het bijzondere vind ik dat ik nu vanuit zelfvertrouwen en innerlijke rust voor publiek spreek en niet zoals voorheen vanuit veel doen en veel expertise tonen. Het blije gevoel om van een presentatie af te zijn (achteraf), heeft plaatsgemaakt voor een blij gevoel om voor mensen te mogen spreken.” – Anton, IT consultant.

“Voor ik de training bij Lianne volgde had ik al heel wat lezingen en presentaties op mijn conto staan. Stuk voor stuk werden deze nauwgezet voorbereid en was er altijd enige spanning. Bovendien bleef de aandacht tijdens de presentatie toch voornamelijk bij mezelf. Van Lianne leerde ik dat je kunt presenteren zonder urenlange voorbereiding. Ze leert je hoe je op authentieke wijze een mooi verhaal kunt vertellen en bovenal hoe je contact kunt houden met je toehoorders.  Ze maakt dat het geven van presentaties echt leuk wordt. Voor de gever van de lezing/presentatie, maar minstens zo belangrijk, voor de toehoorder.
Lianne maakt een leeromgeving die volledig veilig is en waarbij jouw ervaring belangrijk is en het oordeel van een ander onbelangrijk. Ze is een zeer aangename en ontspannen trainer en bepalend voor de sfeer en veiligheid in de groep. Daar heeft ze een blijvend oog voor. Mensen die veel presentaties geven of willen gaan geven adviseer ik bij Lianne een programma te volgen. Zowel de meest geroutineerde presentator als de beginnende gaat daar heel veel plezier aan beleven.”

Wim ter Mate – eigenaar Visie op Verkoop

“Wat een bijzondere ervaring. Eenvoudig en toch ook weer niet. Dit kun je niet uit een boek leren. Ik merk dat ik ook anders naar mijn toehoorders kijk; ik zie allemaal vriendelijke mensen. Ik ben ook vriendelijker voor mezelf en die kritische stemmen in mijn hoofd ben ik soms helemaal kwijt! “ – Hester, organisatieadviseur

“Ik ervaar zo’n dag als een groot warm bad. Nooit gedacht dat ik zo ontspannen en met plezier voor mensen kon staan. Ik pas het nu toe in de praktijk en het is ongelofelijk wat er allemaal gebeurt; ik trek mensen naar me toe en dingen vallen als vanzelf op hun plaats en …ik doe er minder moeite voor.”- Erik, salesdirector

“Ik kijk met veel genoegen terug op de sessie. Ik ervaar Relational Presence niet alleen als een bewustere manier om contact te krijgen met mijn toehoorders, maar ook als een extra ondersteuner me nog meer bewust te zijn van mijn eigen presentatie. Dit geeft me de mogelijkheid nog zorgvuldiger de belangrijke punten te benadrukken en te laten landen. Veel dank daarvoor.”- Ed van Houtem, Brainstudio

“Pak deze kans om in een dag zoveel ervaring, informatie en oefening op te doen! De toegewijde aandacht van Lianne geeft veel ruimte voor jezelf en maakt je van een prater een spreker! De geleerde vaardigheid heeft de potentie om een eigenschap te worden en is van toepassing op veel levensgebieden”
- Ingrid Lange-Bakker, In BaLan-ce

“Al jaren worstelde ik met grote onzekerheid bij presentaties, zelfs bij simpele voorstelrondjes. Tijdens de training heb ik letterlijk aan den lijve ervaren hoe het is om gewoon als mezelf & ontspannen voor een groep te staan. Dat kan dus! Die goede ervaring draag ik nu als een herinnering met me mee: ik kan er elke keer weer op teruggrijpen. Ik ben zelfs een theatercursus gaan volgen. En als klapper op de vuurpijl geef ik in december mijn eerste eigen workshop. Met dit resultaat ben ik ontzettend blij. Lianne heeft daar superveel aan bijgedragen. Ze is het sprekende voorbeeld van hoe het is om je authentieke zelf te zijn. Een heel mooi voorbeeld voor mij.”
-
Els Brouwer, www.wervendewebteksten.nl

Voor wie?
Elke ondernemende professional die echt wil gaan voor authentiek en krachtig presenteren en communiceren.
Voor mensen die bereid zijn om te ontdekken wat relatiegericht communiceren kan opleveren en daarom bereid zijn ook verder te gaan dan de oppervlakte en de buitenkant.
Geschikt voor iedereen die met groepen te maken heeft.
Voor zowel ervaren als onervaren sprekers!!

 

Voorbereiding niet nodig, kom gewoon als jezelf.
Het is een Masterclass die niet gaat over de inhoud van je presentatie, maar puur gaat over jou als persoon voor een groep.
Er is daarom veel zorg om de veiligheid te waarborgen tijdens deze dag en je ontvangt daarover een instructie per mail.
Dit maakt ook dat je in een setting zult zijn die jou optimaal en exclusief de mogelijkheid biedt om helemaal jezelf te zijn voor een groep. Deelnemers geven dit vaak terug als waardevol en uniek.

Voor wie niet?
Deze masterclass is niet geschikt voor professionals die snel in een dagje tips & trics willen om -alles waar ze een hekel aan hebben met presenteren- weg te toveren. Ik zeg vaak “Er  is geen quick-fix…..maar er is wel een kortste route.”
Deze route bied ik je aan, maar als je niet bereid bent tot ontdekkingen doen aan jezelf, kun je beter thuisblijven.
Echt leiderschap vinden in het spreken gaat m.i. niet zonder.

Locatie:         Houten [download routebeschrijving]
Aanvang:      10.00 uur (inloop 09.45 uur)
Einde:            17.00 uur
Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 10

Investering:

 • euro 597,= excl. BTW (incl. koffie, thee, lunch en versnaperingen. En inclusief persoonlijke USB stick met eigen video-opnamen)
 • als je gewoon weet dat deze masterclass voor jou bedoeld is, dan nodig ik je uit gebruik te maken van de ‘snelle beslissers bonus’ van euro 150,= excl BTW. Als je je inschrijft vóór 1 augustus a.s. betaal je dus geen euro 597,= excl BTW maar slechts Euro 447,=

 

NB Let op inschrijving is pas definitief als je betaald hebt, dus ik adviseer je bij inschrijving te betalen via IDEAL om zeker te zijn van je plek in deze masterclass!
NB: op alle diensten zijn de ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing
Schrijf je nu in om zeker te zijn van deelname:

Bestel Nu

Als je nog vragen hebt neem gerust contact met ons op

Ik zie je graag in deze ‘Masterclass Personal Power Presence’
en zie je nog liever als jezelf met moeiteloze presence voor publiek!

Met hartelijke groet,

Lianne Ebbinkhuijsen

 

 

P.S. 1) Wat je in deze masterclass leert, leer je niet op een andere plek en staat ook in geen enkel boek beschreven.

P.S. 2) Het is voor het eerst dat de 7 pilaren van ‘presence’ worden aangeboden in groepsverband. Tot op heden was dit model alleen beschikbaar voor coachingsklanten van Being in the Room of voor incompany gelegenheden.

P.S. 3) Deelnemers die ooit de dagtraining ‘Als Jezelf voor een Groep’ volgden, krijgen met deze dag weer de mogelijkheid te oefenen met Relational Presence. Bovendien kun je nieuwe verdiepingsslagen maken en hoor je de laatste inzichten over de werking (in ons brein oa) en reikwijdte ervan.