Jouw waarom als onderdeel van je merk

Morgen. Morgen is het anders, heel anders. Voortaan communiceer ik dan met jou en de buitenwacht in het Engels. Ik weet alleen niet of ik dan wel zo gemakkelijk de woorden kan vinden zoals nu in mijn moedertaal, het Nederlands.

Vanaf morgen weet ik veel minder. Wie zich abonneert op mijn E-zine en wie zich afmeldt. Wie zich zal irriteren aan mijn Engels of mijn Nederlands accent en wie dit juist leuk zal vinden. En ook weet ik niet of mijn volgende klant uit België komt, uit IJsland of uit Zuid-Afrika.

Een stap maken als deze is voor mij doodeng en onvermijdelijk op de een of andere manier. Alsof ik als vanzelf ‘getrokken’ wordt om ‘m te maken. Dat komt door mijn ‘waarom’.

In alles wat ik doe, geloof ik namelijk tot in mijn botten dat er voor iedereen een manier moet zijn om zijn of haar idee te verkopen aan heel veel mensen. Een makkelijke manier zelfs. Ik ZIE dat het voor elke zelfstandige professional zo moet kunnen zijn. Dat ie zijn meest briljante ding kan doen, dat met gemak verkondigt, verkoopt en daar goed mee kan verdienen. Dat gun ik ook iedereen. Ik kan dan ook erg boos worden als dingen te ingewikkeld worden gemaakt. Ondanks dat ik het mezelf ook nog wel eens moeilijk maak :).

Daarom is deze ‘waarom’ de grootste pijler van mijn nieuwe merk. Vanaf morgen is het…


 

 

Transform the way you deliver your message
and attract the business you want!

Hoe zit het met jouw ‘waarom’?
Waar word jij altijd door ‘getrokken’?
Waar brengt niemand jou vanaf?
Wat heb jij doorgemaakt of waarin ben jij gegroeid zodat het van betekenis is voor anderen?
Waar kun jij razend van worden?

Dit zijn stuk voor stuk mijn ‘gouden vragen’ gebleken als ingang naar een nieuw merk.


8 reacties op Jouw waarom als onderdeel van je merk

 1. Sandra zegt:

  Afgelopen jaar heb ik meerdere keren richting gekozen in mijn bedrijf. En elke keer was er ook de angst om iets kwijt te raken van wat ik opgebouwd had. En na elke keuze verlies je eerst een beetje om daarna veel meer te winnen. Daar vertrouw ik nu op.

  Ik coach sensitieve mensgerichte professionals.Hun proces een afspiegeling van de weg die ik zelf heb afgelegd. Altijd je voelsprieten bij de ander en daar je eigen gedrag op aanpassen in plaats van te leven vanuit je eigen kern. En daar word je zo moe van.
  Je doet jezelf en je omgeving tekort als jouw eigen unieke kwaliteiten door het constante aanpassen helemaal niet tot zijn recht komen. Mensen zichtbaar maken (mezelf incluis), dat is mijn waarom.
  (bijzonder om zo te reageren, merk aan heel mijn lijf dat het me raakt om het zo te verwoorden, dank voor je vraag)
  Ik wens je veel succes met je nieuwe koers,

  Sandra

  • Dank voor je openhartige bericht, Sandra
   Ik herken het helemaal… daar word je inderdaad doodmoe van!
   En ook; als jij het exact zo verwoordt als in deze post naar de buitenwereld dan kan het haast niet anders zijn, dan dat de juiste mensen bij je aanhaken.
   Jij ook heel veel succes met mensen zichtbaar maken!
   Hartelijke groet, Lianne

 2. Dankzij jou, Lianne, en het traject dat ik bij je volg, kom ik steeds dichter bij mijn waarom. Is inderdaad enorm belangrijk en voelt ook goed.

  Waarom heb ik nou de ‘idiote’ neiging om iedereen advies te geven waarvan ik denk dat zijn of haar tekst niet goed overkomt, niet begrijpelijk is, niet aantrekkelijk genoeg is om te lezen en dus écht te communiceren?

  Omdat ik ervan geniet als mensen écht contact hebben met elkaar, zichzelf kunnen en durven zijn, zodat ze begrepen en gewaardeerd worden in wie ze zijn en wat ze kunnen. Daarom. Zoiets.

  • Begrepen en gewaardeerd worden!
   Wie verlangt daar nou niet naar?
   En als jij het zegt [en schrijft] wil ik het nog meer.
   Dank voor je mooie post Leonore.

   Hartelijke groet,
   Lianne

 3. Hallo Lianne,

  Gefeliciteerd met deze geweldige stap! Mooie naam en een mooi logo. The sky is the limit vanaf nu voor jou!

  Mijn bedrijfsnaam Bureau Bespreekbaar spreekt mijn waarom uit: ik leer professionals hoe ze bij kunnen dragen aan het voorkomen en stoppen van kindermishandeling. Het bespreekbaar maken van vermoedens en zorgen is hierin essentieel. Zonder communicatie zal de cirkel van geweld nooit doorbroken worden en zullen kwetsbare kinderen het slachtoffer blijven.
  Met mijn trainingen maak ik het thema kindermishandelingen bespreekbaar haal ik het uit de taboe-sfeer.

  Groet,
  Ninke

  • Dankjewel voor je post Ninke!
   [The Sky is ook de limit voor jou trouwens]

   In jouw waarom lees ik nog een andere laag; het thema ‘moed’ en dat deze moed waar jij toe oproept en uitnodigt [kinder]levens zal redden!

   Jij ook heel veel succes met je prachtige werk.
   Hartelijke groet, Lianne

 4. Beste Lianne,

  Moedig en sterk dat je deze stap zet en de koers gaat varen die jij graag wilt!

  Had het toevallig deze week nog met iemand over ‘regisseur zijn van je eigen leven’. Hij geloofde er niet zo in dat dat helemaal mogelijk was. Nou, ik wel! Ondanks de onzekerheden en eventuele tegenslagen.

  Ik denk dat veel mensen iets anders zouden willen in hun leven, werk, relaties, etc. maar het gewoon niet doen omdat ze bang zijn voor wat er komt of wat er juist niet komt. Wat je hebt is ‘veilig’. Ook ik herken mij daarin. Maar…..

  Als je de keuze hebt gemaakt om te gaan staan voor wie je bent en de ‘waarom’-vragen je ergens anders heen leiden dan waar je nu staat dan kun je maar het beste doen wat jij nu doet. De sprong in het diepe nemen en het ‘gewoon’ doen.

  Ik weet zeker dat je veel mensen zult enthousiasmeren met je nieuwe style. Mij zeker! :-)

  Ik wens je heel veel vertrouwen en mooie stappen toe op weg naar je doel! Go for it!

  Hartelijke groet,
  Yvon le Beyeuc

  • Dankjewel Yvon!
   Je verwoordt het precies zoals ik het ervaar.
   Veel mensen onderdrukken hun echte verlangens vanuit de angst van het niet-weten. En tegelijkertijd, niemand is vrij van angst.
   Dus kunnen we er maar beter vrienden mee worden :-)

   Dank voor je aanmoediging en jij ook veel succes!
   Hartelijke groet, Lianne