Zonder haalbaar perspectief in je presentatie geen actie

Het doel van een overtuigende presentatie waarin jij je idee wilt verkopen, is dat jouw publiek na je presentatie ingaat op jouw verzoek of ‘call to action’.  Je wilt dat ze ergens JA op zeggen. JA om in contact met je te blijven of JA om in te gaan op een aanbod dat je doet.

Je kunt heel veel doen in je presentatie om die kans op een volmondig JA te doen slagen. Dit artikel gaat over één van de meest krachtigste onderdelen die jouw succes op JA meteen verhoogt. Dat heeft de maken met het toekomstbeeld.

Je potentiële klant heeft namelijk een haalbaar perspectief nodig voor een probleem dat ie graag wil oplossen. En zowel perspectief als haalbaar zijn essentiële elementen.

Je publiek moet kunnen zien, horen of voelen wat er mogelijk is als oplossing voor een bestaand probleem. Als iemand bijvoorbeeld veel overgewicht heeft, moet hij of zij zichzelf  kunnen zien met vele kilo’s minder. Als spreker verplaats je je publiek naar dit toekomstverhaal. Wat gebeurt er wel in jouw leven als je 40 kilo minder met je meedraagt? Wat draag je dan voor mooie kleding? Welke relaties, kansen, banen zijn dan binnen handbereik?

Daarnaast hebben ze het geloof nodig in de haalbaarheid voor zichzelf. Niet voor de buurman of een rockster, nee voor zichzelf! Iemand met overgewicht heeft vaak al pogingen gedaan om af te vallen en wil horen waarom jouw oplossing wel zal werken voor hen.

Daarvoor leg jij je bewijs op tafel. Misschien ben je zelf veel afgevallen en weet je als geen ander hoe het kan lukken. Of je vertelt over een klant. Een man of vrouw waarin je publiek zich kan herkennen en vergelijkbare problemen met overgewicht had en  die jij succesvol geholpen hebt als gewichtscoach of personal trainer.

Bied in je presentatie een lonkend perspectief. Hoe ziet de wereld, het dagelijks leven of het werk eruit na jouw oplossing? Maak duidelijk dat het pad naar dit perspectief haalbare kaart is. Hoe beter dit lukt, hoe meer publiek jij aanzet tot actie!

Zo keken mijn man en ik laatst naar het tv programma OBESE waarin mensen met levensbedreigend overgewicht worden getransformeerd naar fysiek behoorlijk lichtere vormen van zichzelf. Op enig moment riep mijn man; ik snap niet dat mensen het zover laten komen!

Ik snap dat wel… in ieder geval gebrek aan haalbaar perspectief.

Veel succes met jouw aantrekkingskracht als professional!

Je reactie lees ik graag hieronder.


Reacties zijn gesloten.